2018 öğretmen ataması yapılacak mı ne zaman?

2018 öğretmen ataması yapılacak mı ne zaman?

2018 Yılında Öğretmen Ataması Ne Zaman Yapılacak ? Öğretmen Ataması Yapılacak Mı ? 2018 Yılında Kaç Öğretmen Alınacak? 2018 Yılında Öğretmen Ataması Branş Dağılımı Nedir? 2018 Yılı Öğretmen Atamaları Ne Zaman Olacak? Sözleşmeli Öğretmen Kadroya Geçecek mi? Öğretmen Mülakatları Nasıl Olacak? Sözleşmeli Öğretmen Şartları Nedir?

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “2018 yılında öğretmen ataması yapacağız. Bütçe Meclis’e sunulsun, Meclis’ten çıkacak rakamı da dikkate alarak 2018 yılında öğretmen atamasını gerçekleştireceğiz.” dedi.

“20 bin öğretmen atamak için duyuruya çıkacağız Şubat’ta “

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, öğretmen atamaları için şubatta duyuruya çıkacaklarını söyledi.

KADRO ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR

20 bin öğretmen atamak için duyuruya çıkacağız Şubat’ta. En son Başbakanımız Öğretmenler Günü’nde Çankaya Köşkü’ndeki konuşmasında 500’e yakın engelli öğretmenin atamasının yapılacağını duyurdu. Biz de çalışmamızı yapıyoruz. Milli sporculardan öğretmen atamaları için kadro talebimiz var, karşılandığında atayacağız.

ÖĞRETMEN MÜLAKATLARI NASIL OLACAK?

Öğretmen atamalarında kesinlikle mülakat gerekli. 50 ile 100 alanı yarıştırmıyoruz ki. O kotaya girenlerin hepsi başarılı. Hepsi birbirine yakın. Ancak buna rağmen bir önceki dönemde çok büyük bir itiraz çıkmadı. Öğretmeler güvenlik soruşturmasına tabi tutuluyor. Bunların kamuda görevlendirilmesinde sakınca var mı diyoruz. Olanlar eleniyor. Mülakat kesinlikle olacak. Güvenlik soruşturmasını geçtikten sonra puanını dikkate alarak mülakat yapılıyor.

DÖRT YIL SONRA KADRO

Sözleşmeli öğretmenlikle, kadrolu öğretmen arasında hiç fark yok. Sadece kimlik kartında yazıyor. Dört yıl sonra kadroya geçireceğiz. Ücretli öğretmenlerin mağdur olduğuna ben de inanıyorum. Şöyle bir kanuni değişiklik yapacağız. Bizde beş yıl ücretli öğretmenlik yaparak, öğretmenlik tecrübesini kazanmış kimselere, üç katı kontenjana girme şartı olmadan mülakat hakkı konusunda bir imtiyaz tanıyacağız. Bu da onların uğradığı kaybı biraz giderecektir.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN BAŞVURU ŞARTLARI

1.1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,

1.2. Türk vatandaşı olmak (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları için Türk vatandaşı olma şartı aranmayacaktır.),

1.3. Mezun olunan yükseköğretim programı, Bakanlığın öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin kararına göre atama yapılacak alana uygun olmak,

1.4. Öğretmenliğe kaynak teşkil eden yükseköğretim programlarından mezun olanların ihtiyacı karşılamadığı alanlara atanacaklar hariç olmak üzere, Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Programı/Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programından birinin başarıyla tamamlamış olmak,

1.5. Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca yüksek öğrenimlerinin ve/veya pedagojik formasyon belgelerinin yurt içindeki yükseköğretim kurumlarına veya programlarına denkliği kabul edilmiş olmak,

1.6. 2016 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında atanacağı alan için puan türleri (KPSSP10 ve KPSSP121) itibarıyla 50 ve üzerinde puan almış olmak,

1.7. Devlet memurluğundan veya öğretmenlik mesleğinden çıkarılmayı gerektiren bir ceza almamış olmak,

1.8. 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak çalışmakta iken sözleşmeleri feshedilenler bakımından, başvuru tarihinin son günü itibarıyla bir yıl bekleme süresini tamamlamış olmak.

BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER

Lisans diploması veya mezuniyet geçici belgesinin aslı veya onaylı örneği, Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans, Pedagojik Formasyon Programı/Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifikası, İlköğretim Sınıf Öğretmenliği ya da İngilizce Öğretmenliği Sertifikası programlarından birini tamamladığına ilişkin belge veya bu belgenin onaylı örneği,

Yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olanların, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca verilen yüksek öğreniminin ve pedagojik formasyon belgesinin yurt içindeki yükseköğretim kurumlarına veya programlarına denklik belgesi,

Talim ve Terbiye Kurulu kararı gereğince Felsefe bölümü mezunlarından; 16 kredi sosyoloji, 16 kredi psikoloji, sosyoloji bölümü mezunlarından; 8 kredi mantık, 16 kredi felsefe, 16 kredi psikoloji aldığına dair belgenin aslı veya onaylı örneği (Bu belge pedagojik formasyon belgesi yerine kullanılamaz.).

Adaylardan başvuruda sağlık, askerlik ve adli sicil durumlarına ilişkin belge istenmeyecek, Elektronik Başvuru Formunda beyan alınacaktır.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK NEDİR?

Ücretli öğretmenlik çoğu okulda bulunan öğretmen açığını kapatmak için geçici olarak oluşturulmuş bir çözüm biçimidir. Yani ataması yapılmayan öğretmen gençlerimiz, emekliliğinde çalışmak isteyen vatandaşlarımız ücretli öğretmenlik yolu ile bu açık bulunan okullarda görevlendirilir. Bu sayede hem kişilere iş olanağı sağlanır, hem de okullarda bulunan öğretmen açığı giderilir.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK İÇİN GEREKEN ŞARTLAR

4 yıllık Üniversite mezunu (lisans), 2 yıllık Üniversite mezunu (ön lisans) ve emekli olmuş olan öğretmenler ücretli öğretmenlik yapabilmektedir. Lise düzeyinde veya daha aşağısında eğitim alan kişiler ücretli öğretmenlik yapamaz.

Başlıca aranan şartlar ise şunlardır:

T.C vatandaşı veya KKTC vatandaşı olmak

Kamu haklarından mahrum bulunmamak

18 yaşından küçük olmamak

Anayasa ile belirtilen belli suçlar hakkın da yükümlü bulunmamak, Türk Ceza Kanunu 53.üncü maddesinde ki kapsam dahilinde olmamak

Öğretmenlik görevine engel olacak sağlık sorunu taşımamak

Başvuru yapacak erkek bireyler için askerliğini yapmış, tecil ettirmiş veya muaf olmak

Yurtdışında mezun olan kişiler için denkliğini yurt içinde ki kurumlarca yapmış olmak

Sosyal güvenlik kuruluna bağlı kurumda çalışmamak şartları aranmaktadır.

Başvuracak kişiler de özel olarak da şu şartların sağlanması gerekmektedir:

Eğitim Fakültesi, Mesleki Eğitim Fakültesi, Fen Fakültesi, Edebiyat Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Dil ve Tarih ve Coğrafya Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’nun aşağıda alfabetik sıraya göre adları sayılan alanlarından mezun olanların başvuruları alınmaktadır.

Eğitim Fakültelerinin Okul Öncesi Öğretmenliği alanı mezunlarının ihtiyacı karşılayamaması durumunda görevlendirilmek üzere, Ev Ekonomisi Yüksek Okulu, Meslek Yüksek Okulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu’nun sadece Çocuk Gelişimi bölümü mezunlarının başvuruları da alınmaktadır.

ÜCRETLİ ÖĞRETMEN MAAŞLARI NE KADAR?

Ücretli öğretmenlerin maaşı girdikleri ders saatine göre hesaplanır. Bir ücretli öğretmen bir haftada 30 ders saatine girebilmektedir. Kimi aylar 4 hafta sürmekteyken kimi aylar 5. haftaya uzayabilmektedir. Öğretmenler bu noktada ortalama ayda 120 ders saati derse girmektedir. Kimi aylarda ise 130 saate girebilmektedir. Diğer bir husus ise öğretmenler tatillerde ek ders ücreti alamamaktadır. Örneğin yarıyıl tatilinde daha az derse girmekte ve daha az maaş almaktadır. Normal bir ayda ücretli öğretmenin toplam girdiği ders saati sayısını aylık olarak kabul edersek alacağı maaş:

1347 TL maaş alacaktır. (11,88 Ders saati ücretidir fakat belli bir ders saati sonrası AGİ(Asgari Geçim İndirimi Hesaba katıldığı için ders saati ücreti artmaktadır.)

Yatırılacak sigorta pirim gün sayısı: 16 Gündür. Ücretli öğretmenlikte sigorta 30 gün olarak yatırılmamaktadır. 120 saat/ 8’e bölünmektedir(Toplam ders saati günlük çalışma saatine bölünmektedir).

Relatest posts

Leave Comments

Kurs Vitrini
WhatsApp ile Bilgi Al
BİLGİLERİNİZİ BIRAKIN SİZLERİ ARAYALIM

Kurs Vitrini’ne göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz.İletişim bilgilerinizi aşağıda ki ön bilgilendirme formuna bırakabilirsiniz. Eğitim danışmanlarımız bilgilendirme için kısa sürede sizlere dönüş sağlayacaktır. Not : (Ön bilgilendirme için bırakmış olduğunuz iletişim bilgileri sadece sizi bilgilendirme araması yapmak içindir kayıt işlemi değildir.)

     

     


    X
    HIZLI ÖN BİLGİLENDİRME FORMU
    ×

    Powered by WhatsApp Chat

    × WhatsApp ile Mesaj Gönder